1. Home
  2. Docs
  3. RAVINTOLA “ELIITTI ...
  4. RANTOLAN PROCESSIT
  5. PÖYTÄN KATTAUS

PÖYTÄN KATTAUS

1. Pöydän valmistelu

1.1 Peitä pöytä liinalla

1.1.1 Laadun kriteerit

  • Käytä pöytäliinaa pöydän muodon mukaan: pyöreä, ellipsin muotoinen tai suorakulmainen.
  • Pöytäliinan tulee olla sileä, ilman tahroja ja reikiä.
  • Pöytäliinan tulee laskeutua tasaisesti kaikilta pöydän reunoilta ilman, että se koskettaa lattiaa.

1.2 Järjestele tuolit

1.2.1 Ohjeet

  • Aseta tuolit tasaisin välein toisistaan.
  • Noudata erityistä asetelmaa vain, jos sellainen on erikseen pyydetty.

1.3 Aseta alustalautaset

1.3.1 Laadun kriteerit

  • Käytä valkoisia 32 cm:n halkaisijaltaan olevia lautasia ilman koristereunaa.
  • Alustalautaset tulee asettaa pöydän reunaan asti siten, että ne eivät ylitä sitä.

2. Aterimien ja lasien asettelu

2.1 Aseta aterimet ja lasit

2.1.1 Aterimien asetteluohjeet

  • Aseta veitset alustalautasen oikealle puolelle: ensin pääveitsi ja sitten kaksi keskikokoista veistä sen oikealle puolelle.
  • Aseta haarukat alustalautasen vasemmalle puolelle: ensin päähaarukka ja sen jälkeen kaksi keskikokoista haarukkaa vasemmalle puolelle.

2.1.2 Lasien asetteluohjeet

  • Aseta vesilasi pääveitsen eteen.
  • Viinilasi asetetaan 45 asteen kulmassa vesilasin yläpuolelle oikealle.
  • Aperitiivilasi asetetaan 45 asteen kulmassa vesilasin alapuolelle oikealle.

3. Lisävarusteet

3.1 Aseta DUNI-servietti alustalautaselle

3.1.1 Laadun kriteerit

  • Taita servietti vaatimusten mukaisesti tai kysy taittotavasta esimieheltä, jos erityisiä ohjeita ei ole annettu.

3.2 Aseta valmis aterinsetti

3.2.1 Tarkistus

  • Varmista, että aterinsetti sisältää kaikki tarvittavat tarvikkeet.
  • Tarkista, että oliiviöljy ei ole härskiintynyt ja että balsamiviinietikassa ei ole muodostunut “sientä”.

How can we help?