Skip to content
-
Home
-
Docs
-
RAVINTOLA “ELIITTI ...
-
RANTOLAN PROCESSIT
- PÖYTÄN KATTAUS
1. Pöydän valmistelu
1.1 Peitä pöytä liinalla
1.1.1 Laadun kriteerit
- Käytä pöytäliinaa pöydän muodon mukaan: pyöreä, ellipsin muotoinen tai suorakulmainen.
- Pöytäliinan tulee olla sileä, ilman tahroja ja reikiä.
- Pöytäliinan tulee laskeutua tasaisesti kaikilta pöydän reunoilta ilman, että se koskettaa lattiaa.
1.2 Järjestele tuolit
1.2.1 Ohjeet
- Aseta tuolit tasaisin välein toisistaan.
- Noudata erityistä asetelmaa vain, jos sellainen on erikseen pyydetty.
1.3 Aseta alustalautaset
1.3.1 Laadun kriteerit
- Käytä valkoisia 32 cm:n halkaisijaltaan olevia lautasia ilman koristereunaa.
- Alustalautaset tulee asettaa pöydän reunaan asti siten, että ne eivät ylitä sitä.
2. Aterimien ja lasien asettelu
2.1 Aseta aterimet ja lasit
2.1.1 Aterimien asetteluohjeet
- Aseta veitset alustalautasen oikealle puolelle: ensin pääveitsi ja sitten kaksi keskikokoista veistä sen oikealle puolelle.
- Aseta haarukat alustalautasen vasemmalle puolelle: ensin päähaarukka ja sen jälkeen kaksi keskikokoista haarukkaa vasemmalle puolelle.
2.1.2 Lasien asetteluohjeet
- Aseta vesilasi pääveitsen eteen.
- Viinilasi asetetaan 45 asteen kulmassa vesilasin yläpuolelle oikealle.
- Aperitiivilasi asetetaan 45 asteen kulmassa vesilasin alapuolelle oikealle.
3. Lisävarusteet
3.1 Aseta DUNI-servietti alustalautaselle
3.1.1 Laadun kriteerit
- Taita servietti vaatimusten mukaisesti tai kysy taittotavasta esimieheltä, jos erityisiä ohjeita ei ole annettu.
3.2 Aseta valmis aterinsetti
3.2.1 Tarkistus
- Varmista, että aterinsetti sisältää kaikki tarvittavat tarvikkeet.
- Tarkista, että oliiviöljy ei ole härskiintynyt ja että balsamiviinietikassa ei ole muodostunut “sientä”.