Skip to content
-
Home
-
Docs
-
RAVINTOLA “ELIITTI ...
-
JUOMIEN VALMISTUS
- KAHVIN VALMISTUS
1. Koneen tarkistus
1.1 Varmista, että kone toimii nimellisarvoilla
1.1.1 Ohjeet
- Varmista, että kone toimii oikealla paineella ja lämpötilalla.
1.2 Puhdista kahvakahva
1.2.1 Laadun kriteerit
- Irrota kahvakahva koneesta ja puhdista käytetyt kahvinpurut.
- Tärkeää: Älä heitä kahvinpuruja lavuaariin, jotta viemäri ei tukkeudu.
1.3 Lisää kahviannos myllystä
1.3.1 Ohjeet
- Käytä myllyä ja annostele kahvi täyden vivun liikkeellä.
- Vivun asetukset jakavat oikean määrän kahvia valmistajan suositusten mukaan.
- Huom: Epätäydellinen vivun liike voi muuttaa kahvin makua.
2. Kahvin tiivistys ja valmistelu
2.1 Tiivistä kahvi tampperilla
2.1.1 Ohjeet
- Käytä käsikäyttöistä tampperia tai myllyyn sisäänrakennettua tampperia puristaaksesi kahvin tasaisesti.
2.2 Tarkista suodatin
2.2.1 Laadun kriteerit
- Varmista, että suodattimen reuna on puhdas ennen kahvakahvan kiinnittämistä koneeseen, jotta tiivisteet eivät vahingoitu.
3. Koneen ja ympäröivien osien puhdistus
3.1 Puhdista tippa-astia
3.1.1 Ohjeet
- Irrota tippa-astia, pese se perusteellisesti lavuaarissa ja kuivaa se huolellisesti.
- Palauta tippa-astia paikalleen, kun olet ensin puhdistanut ja kuivannut tippa-astian paikan sekä koneen alustan.
3.2 Ilmoita viasta
3.2.1 Ohjeet
- Jos epäilet koneen toimintahäiriötä, ota heti yhteys vuorobaarimestariin tai vuoropäällikköön.