1. Home
  2. Docs
  3. RAVINTOLA “ELIITTI ...
  4. JUOMIEN VALMISTUS
  5. KAHVIN VALMISTUS

KAHVIN VALMISTUS

1. Koneen tarkistus

1.1 Varmista, että kone toimii nimellisarvoilla

1.1.1 Ohjeet

  • Varmista, että kone toimii oikealla paineella ja lämpötilalla.

1.2 Puhdista kahvakahva

1.2.1 Laadun kriteerit

  • Irrota kahvakahva koneesta ja puhdista käytetyt kahvinpurut.
  • Tärkeää: Älä heitä kahvinpuruja lavuaariin, jotta viemäri ei tukkeudu.

1.3 Lisää kahviannos myllystä

1.3.1 Ohjeet

  • Käytä myllyä ja annostele kahvi täyden vivun liikkeellä.
  • Vivun asetukset jakavat oikean määrän kahvia valmistajan suositusten mukaan.
  • Huom: Epätäydellinen vivun liike voi muuttaa kahvin makua.

2. Kahvin tiivistys ja valmistelu

2.1 Tiivistä kahvi tampperilla

2.1.1 Ohjeet

  • Käytä käsikäyttöistä tampperia tai myllyyn sisäänrakennettua tampperia puristaaksesi kahvin tasaisesti.

2.2 Tarkista suodatin

2.2.1 Laadun kriteerit

  • Varmista, että suodattimen reuna on puhdas ennen kahvakahvan kiinnittämistä koneeseen, jotta tiivisteet eivät vahingoitu.

3. Koneen ja ympäröivien osien puhdistus

3.1 Puhdista tippa-astia

3.1.1 Ohjeet

  • Irrota tippa-astia, pese se perusteellisesti lavuaarissa ja kuivaa se huolellisesti.
  • Palauta tippa-astia paikalleen, kun olet ensin puhdistanut ja kuivannut tippa-astian paikan sekä koneen alustan.

3.2 Ilmoita viasta

3.2.1 Ohjeet

  • Jos epäilet koneen toimintahäiriötä, ota heti yhteys vuorobaarimestariin tai vuoropäällikköön.

How can we help?